Home » Evenementenruimtes » Bietenwasruimte

Bietenwasruimte - Diner

Unieke Elementen
  • Industriële steunpilaren
  • Bietencentrifuges als decor
Neem contact op download brochure
150
140
80
Bietenwasruimte

Elke ruimte van SugarCity Events heeft een eigen verhaal. In de Bietenwasruimte werden voorheen de bieten schoongespoeld, dit was het begin van het productieproces van suiker. De achtergebleven bietenwasmachines in deze eventruimte tonen vandaag de dag de unieke historie en geven extra sfeer aan jouw evenement.

Met 159 m2 is de Bietenwasruimte uitermate geschikt voor kleinere gezelschappen. Wanneer je een diner wenst te organiseren voor een select gezelschap bieden de oorspronkelijke bietenwasmachines, bakstenen muren en industriële steunpilaren een sfeervol decor.

Is het diner onderdeel van een uitgebreider evenementenprogramma? Dan kan de Bietenwasruimte ingezet worden voor een subsessie, als break-out room of als tijdelijke keuken. De aangrenzende Binnenstraat vormt dan het hart van het evenement. Deze eventruimte staat op haar beurt in verbinding met de twee grootste evenementenruimtes van SugarCity Events: de Middenfabriek en de Pulppersloods. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos.

De Bietenwasruimte is tevens te benaderen vanaf het buitenterrein.

VR + Feiten
Bietenwasruimte
Maximale capaciteit 150 personen

Oppervlakte

Begane grond: 159 m2

Afmetingen

Hoogte: 4,7 meter
Lengte: 16 meter
Breedte: 10 meter

Faciliteiten
  • 450 Mbit WiFi
  • Werkverlichting
  • Verwarming
  • Techniek set optioneel
  • Toiletgroep (niet aansluitend)
  • Toegang tot Binnenstraat
  • Eigen entree
Download brochure
De industriële locatie voor jouw event!
Cases - Evenementen in de Bietenwasruimte
Historie

In de voormalige suikerfabriek (1863-1992) werd gewerkt aan het productieproces van suiker. Stoom, herrie van machines en kranen vormden de werkplaats van de arbeiders op het voormalige CSM-terrein. Iedereen die langskwam kon de geur van suikerbieten ruiken.

De oudste suikerfabriek van Nederland sloot in 1992 haar deuren en sinds 2002 wordt deze locatie herontwikkeld door de Cobraspen Groep tot unieke evenementenlocatie. Tijdens dit proces is de fabriek volledig intact gebleven. De moderne technieken die een hedendaagse evenementenlocatie nodig heeft zijn subtiel en met respect voor het karakter van de fabriek aangebracht.

De kracht van de voormalige suikerfabriek komt nu tot uiting in het unieke industriële decor dat zij biedt. Met de vele memorabele evenementen wordt met de fabriek steeds opnieuw geschiedenis geschreven.

Bekijk video
Organiseer je eigen event

Wil jij de mogelijkheden voor jouw event bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Neem contact op