Home » Nieuws » SuikerSilo’s sprookjesachtig blauw voor #VerlichtME

SuikerSilo’s sprookjesachtig blauw voor #VerlichtME

Een sprookjesachtig blauw licht schijnt op zaterdag 12 mei na zonsondergang in Halfweg. SugarCity licht namelijk blauw op om aandacht te vragen voor ME. Hiermee zijn de SuikerSilo’s onderdeel van een wereldwijde keten van blauwe gebouwen en objecten; van de Niagara Falls tot de Erasmusbrug.

Wereldwijd missen naar schatting – want veel patiënten krijgen niet eens de diagnose ME of moeten jaren wachten op duidelijkheid – 17 miljoen ME-patiënten hun leven. Dit komt omdat bij veel artsen en behandelaars adequate kennis over Myalgische Encefalomyelitus ontbreekt.

Wereld ME-dag

Een groep ME-patiënten – ook bekend van de #MillionsMissing campagnes – vraagt daarom op 12 mei (Wereld ME-dag) om erkenning, betere scholing van artsen en meer biomedisch onderzoek. Met de hoop dat er een genezende behandeling ontdekt kan worden of een methode ontwikkelt kan worden die de levenskwaliteit van ME-patiënten verbetert. ME is op dit moment nog een van de ziektes met de laagste biomedische onderzoeksbudgetten.

#VerlichtME

De campagne wordt gevoerd onder de titel #VerlichtME. SugarCity is ook onderdeel van de wereldwijde keten van blauwe gebouwen en objecten op 12 mei. Luigi Prins, directeur Cobraspen Groep, ontwikkelaar van het SugarCity terrein; ‘Wij werken graag mee aan dit initiatief om de iconische Silo’s blauw licht te laten schijnen om meer aandacht te vragen voor ME’. #MEAction.

In ’t blauw: ME awareness

Waarom blauw? Blauw is de kleur van het ME Awareness lintje. Aan het ME-initiatief is een oproep tot donatie is gekoppeld. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina’s VerlichtME en MillionsMissingHolland.

Website: www.millionsmissing.org en www.meaction.net
Facebook: www.facebook.com/MillionsMissingHolland
Twitter: @MMissingHolland

Organiseer je eigen event

Wil jij de mogelijkheden voor jouw event bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Neem contact op
SugarCity Events Amsterdam

Kristalpromenade 7
1165 PD Halfweg
Nederland

Info@sugarcityevents.com
+31 (0)20 -369 01 13

Partner van:
Dutch venue associationEvent park Amsterdam
Routebeschrijving

De evenementenlocatie van SugarCity Events is gemakkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer.

SugarCity beschikt over een eigen NS-treinstation.

Bekijk de routebeschrijving
Blijf op de hoogte van Sugarcity Events