Home » Over ons

Over ons

Rauwe evenementenlocatie SugarCIty

Rauw en industrieel

Bij SugarCity Events is de rauwe en industriële sfeer van de voormalige suikerfabriek nog altijd voelbaar. De hoge ruimtes, indrukwekkende atriums en andere historische elementen maken dit een unieke locatie voor events. Omdat de verschillende ruimtes zowel afzonderlijk als gecombineerd kunnen worden ingezet, zijn de mogelijkheden eindeloos. Of je nu een intiem event wilt organiseren of wilt uitpakken voor een groot publiek, SugarCity Events biedt voor elk event een passende ruimte. Natuurlijk zijn alle ruimtes voorzien van de modernste faciliteiten, om jouw event de ondersteuning te bieden die het nodig heeft.

Veelzijdige evenementenlocatie

Veelzijdigheid

SugarCity Events biedt karakteristieke industriële ruimtes voor uiteenlopende evenementen als meetings, incentives, productpresentaties, modeshows, congressen en beurzen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Naast de voormalige fabriek biedt SugarCity ook overnachtingsmogelijkheden in de regio Haarlem en Amsterdam. Bijvoorbeeld een unieke locatie in Amsterdam Beach direct op het strand of in Amsterdam Zuid.

Bereikbaarheid

SugarCity Events is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Voor de deur ligt het NS-station Halfweg-Zwanenburg, waar meerdere keren per uur treinen stoppen in de richting van Haarlem en in de richting van Amsterdam. De voormalig suikerfabriek is met de auto via verschillende A- en N-wegen goed te bereiken. Bovendien beschikt SugarCity Events over eigen parkeerplaatsen. Verwacht je internationale gasten op jouw event? Amsterdam Airport Schiphol ligt op slechts 15 minuten rijden.

Rauwe stijle van SugarCity

Ontwikkelingen

De fabriek zit vol met ruimtes en goed verstopte gangen die nog wachten op een nieuwe bestemming. SugarCity Events blijft zich ontwikkelen en groeien, waardoor er steeds weer nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Daarnaast is het gehele terrein van SugarCity volop in ontwikkeling en zal de bereikbaarheid nóg beter worden en bedrijvigheid steeds meer toenemen. Op termijn zal er naast de suikerfabriek een hotel openen. Super handig want dan kunnen bezoekers na het evenement, wanneer dat is gewenst, hier verblijven.

SugarCity van suikerfabriek tot evenementlocatie

Van voormalig suikerfabriek tot industriële evenementenlocatie

In de voormalige suikerfabriek (1863-1992) werd gewerkt aan het productieproces van suiker. Stoom, herrie van machines en kranen vormden de werkplaats van de arbeiders op het voormalige CSM-terrein. Iedereen die langskwam kon de geur van suikerbieten ruiken.

De oudste suikerfabriek van Nederland sloot in 1992 haar deuren en sinds 2002 wordt deze locatie herontwikkeld door de Cobraspen Groep tot unieke evenementenlocatie. Tijdens dit proces is de fabriek volledig intact gebleven. De moderne technieken die een hedendaagse evenementenlocatie nodig heeft zijn subtiel en met respect voor het karakter van de fabriek aangebracht.

De kracht van de voormalige suikerfabriek komt nu tot uiting in het unieke industriële decor dat zij biedt. Met de vele memorabele evenementen wordt in de fabriek steeds opnieuw geschiedenis geschreven.

Beyond Banking Hackathon in Amsterdam SugarCity

Duurzaamheid

Tijdens de herontwikkeling van voormalig suikerfabriek tot evenementenlocatie is duurzaamheid altijd de rode draad geweest. Het behoud van de fabriek en het op een duurzame manier omgegaan met bestaande materialen was het vertrekpunt. Een voorbeeld zijn de sommige trappen in de Middenfabriek, die afkomstig zijn van een andere plek op het terrein.

Op de evenementenlocatie wordt, tevens vanuit duurzaamheidsoogpunt, gebruik gemaakt van LED-verlichting. Daarnaast werken wij samen met Green Events Nederland. Zij geven onze klanten graag advies en begeleiding om elk event zo duurzaam mogelijk in te richten.

‘Behoud’ is een kernwaarde die we terugzien in het DNA van de Cobraspen Groep, de partij die de fabriek en het gehele SugarCity-terrein herontwikkelt. De Cobraspen Groep is specialist in het herontwikkelen van industrieel en monumentaal erfgoed. Met passie en respect voor de historie van de oude fabriek en het terrein wordt er een nieuwe bestemming voor de toekomst gerealiseerd.

Impressie

Organiseer jij binnenkort een evenement en wil je weten wat er allemaal mogelijk is bij SugarCity Events? Onze Showreel bevat beelden van events die eerder plaatsvonden in de ruimtes van de voormalig fabriek en biedt veel inspiratie.

 

 

 

 

 

 

 

Wil je weten of onze locatie het perfecte fundament is voor jouw event?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

Neem contact op

Ons team

  • Robin Walters

  • Dennis Bönnekamp

  • Anika Suiker

  • Oscar Persoon

  • Denise Schimmel

  • Suzanne Kakkos

  • José Hamersma

  • Fleur Sikkes